Skip to main content
Bună ziua. Căutați ceva? Faceți clic aici
Excelent! Cu ce vă putem ajuta?
Ați ajuns la locul potrivit
Începeți cum se cuvine experiența de purtare a lentilelor de contact cu sfaturi pentru noii purtători
Aflați mai multe despre curățarea și îngrijirea lentilelor de contact.

CE AȘTEPTĂRI SĂ AVEȚI DE LA OPTICIANUL DUMNEAVOASTRĂ

Sunteți gata să încercați lentilele de contact? Iată la ce vă puteți aștepta după ce
v-ați găsit opticianul, de la prima programare până la controalele de rutină.

A young woman behind a phoropter as the doctor checks her eyes during an eye exam

PRIMA PROGRAMARE PENTRU LENTILELE DE CONTACT

Asigurați-vă că i-ați spus opticianului că vreți să încercați lentile de contact atunci când ați stabilit programarea, întrucât această primă întâlnire durează de obicei puțin mai mult decât o examinare de rutină a ochiului. Opticianul va trece în revistă antecedentele dumneavoastră medicale oftalmologice și vă va verifica vederea, asigurându-se că lentilele de contact sunt adecvate pentru nevoile dumneavoastră de corectare a vederii. Va fi evaluată forma ochiului astfel încât lentilele să se potrivească perfect. Opticianul vă va arăta cum să puneți și să scoateți lentilele, precum și cum să aveți grijă de ele. Dacă aveți orice întrebări, nu ezitați să le adresați opticianului.

The camera focuses on a young woman looking through a retinal camera as her doctor looks through the other side

Vizita de control

La aproximativ o săptămână de acomodare cu lentilele de contact, veți reveni la optician pentru vizita de control. Dacă în orice moment înainte de aceasta aveți preocupări legate de confort, vedere sau manevrare, contactați întotdeauna opticianul imediat.

Dacă vă plac lentilele dumneavoastră de contact și opticianul stabilește că totul este în regulă, veți putea să plasați o primă comandă.

A side view of an eye doctor and a young woman looking through a retinal camera

Controale de rutină

Nevoile dumneavoastră de corectare a vederii se pot modifica în timp. Asigurați-vă că efectuați vizite la optician așa cum este nevoie pentru a vă verifica sănătatea ochilor și că purtați în continuare lentilele de contact corecte conform prescripției, precum și că acestea corespund cel mai bine nevoilor dumneavoastră.