Veți fi surprins de cât de ușor lentilele de contact devin parte a rutinei dumneavoastră zilnice. Mai jos sunt câteva informații utile care vă vor ajuta să purtați noile lentile de contact fără probleme.

Exersați și totul va fi bine

Este nevoie de puțin timp și de exersare pentru a vă obișnui să puneți și să scoateți lentilele de contact, la fel ca și când ați deprinde orice obicei nou.

Cum puneți și cum scoateți lentilele de contact

Se poate să aveți nevoie de un pic de exercițiu pentru a pune și a scoate lentilele de contact.

  • Încercați să vă rezervați mai mult timp pentru a vă pregăti dimineața până când deprindeți foarte bine tehnica.
  • De ce nu setați o alarmă pentru a vă ajuta să vă respectați noua rutină? De exemplu, când să scoateți sau când să curățați lentilele
  • De asemenea, puteți seta un memento pentru a știi când să deschideți o cutie nouă sau să recomandați lentilele.

Curățarea și îngrijirea lentilelor de contact

În cazul lentilelor de contact zilnice de unică folosință, le puteți arunca la sfârșitul fiecărei zile. Dar când vorbim despre lentilele reutilizabile, este important să stabiliți o rutină de curățare. În timp, depozitele precum cele de proteine din lacrimi se pot acumula pe lentilele dumneavoastră ceea ce poate duce la iritarea ochilor. Curățați lentilele zilnic pentru a vă păstra ochii curați, proaspeți și sănătoși.

Aflați mai multe despre curățarea și îngrijirea lentilelor de contact.

Înlocuirea lentilelor de contact

Odată ce ați găsit lentile potrivite pentru dumneavoastră, este important să rețineți să le înlocuiți cu regularitate cu o nouă pereche așa cum v-a îndrumat opticianul, pentru a vă asigura că ochii dumneavoastră își păstrează confortul și sănătatea.

Aflați mai multe despre cum se înlocuiesc lentilele de contact.