Este mai ușor decât credeți să puneți și să scoateți lentilele de contact. Se poate să fie nevoie de o perioadă de acomodare, dar curând veți face acest lucru fără să stați pe gânduri. Aceste instrucțiuni sunt menite să suplimenteze ceea ce opticianul dumneavoastră v-a arătat; urmați întotdeauna instrucțiunile date de opticianul dumneavoastră.

CUM SĂ PUNEȚI LENTILELE DE CONTACT

Urmăriți acest videoclip pentru un tutorial rapid despre cum să puneți lentilele de contact.

CUM SĂ PUNEȚI LENTILELE DE CONTACT ÎN PATRU PAȘI UȘORI

Înainte de a începe

Spălați-vă pe mâini cu săpun (de preferat cu un săpun lichid antibacterian fără parfum), apoi clătiți și uscați mâinile cu un prosop care nu lasă scame. Este întotdeauna o idee bună să puneți lentilele de contact în aceeași ordine, de exemplu să începeți cu ochiul drept. În acest fel nu veți încurca lentilele între ele.

Verificați ca lentilele să nu fie pe dos

Pentru a face acest lucru, este suficient să puneți lentila pe vârful degetului și să ridicați degetul în lumină. Dacă marginile sunt spre exterior, aceasta este pe dos. Dacă arată ca o cupă cu marginile netede, atunci este gata de utilizare. Majoritatea lentilelor de contact ACUVUE® sunt prevăzute de asemenea cu un indicator 123, este așadar ușor să vă dați seama dacă sunt pe dos. Dacă numerele sunt în ordine inversă, atunci și lentila este pe dos.

ȚINEȚI OCHIUL LARG DESCHIS

Cu mâna liberă, țineți ușor de pleoapa superioară astfel încât să nu clipiți. Având lentila pe vârful degetului, folosiți celelalte degete de la mâna cu care puneți lentila pentru a trage în jos pleoapa inferioară.

INTRODUCEREA LENTILEI

Mențineți mâna stabilă și priviți în sus în timp ce puneți lentila pe ochi, apoi eliberați ușor pleoapa și închideți ochiul pentru un moment, pentru a permite lentilei să se așeze în poziție. Repetați pentru celălalt ochi.

IMPORTANT: Nu clătiți niciodată lentilele de contact sau recipientul lentilelor cu apă de la robinet. 

Aveți întrebări despre punerea lentilelor de contact? Consultați secțiunea de întrebări și răspunsuri de mai jos pentru mai multe informații despre cum ar trebui să vă simțiți cu lentilele.

CUM SĂ SCOATEȚI LENTILELE DE CONTACT

Urmăriți acest videoclip pentru un tutorial rapid despre cum să scoateți lentilele de contact.

CUM SĂ SCOATEȚI LENTILELE DE CONTACT ÎN PATRU PAȘI UȘORI

ASIGURAȚI-VĂ CĂ AVEȚI MÂINILE CURATE ȘI USCATE

Începeți cu ochiul drept pentru a evita să încurcați lentilele de contact între ele. Priviți în sus și trageți cu grijă în jos de pleoapa inferioară, cu degetul mijlociu.

ADUCEȚI UȘOR DEGETUL ARĂTĂTOR CĂTRE OCHI

Până când atingeți marginea inferioară a lentilei. Apoi glisați lentila în jos către partea albă din josul ochiului.

STRÂNGEȚI UȘOR LENTILA

Între degetul mare și arătător și scoateți-o. Repetați pentru lentila stângă.

DUPĂ SCOATERE

Aruncați lentilele zilnice, de unică folosință sau curățați și dezinfectați lentilele de contact reutilizabile. N.B. Nu clătiți niciodată lentilele de contact sau recipientul lentilelor cu apă de la robinet.

IMPORTANT: Nu clătiți niciodată lentilele de contact sau recipientul lentilelor cu apă de la robinet.

MANEVRAREA LENTILELOR DE CONTACT

Manevrarea lentilelor de contact vă va intra foarte curând în obicei, dar am adăugat câteva caracteristici ca să facă acest lucru chiar și mai ușor.

LENTILE CU NUANȚĂ DE ALBASTRU DESCHIS

Lentilele ACUVUE® au o nuanță albastru deschis pentru a le repera ușor în carcasă sau în pachet. Nu vă faceți griji, această nuanță nu se va observa odată ce vă puneți lentilele de contact.

VERIFICAREA MARGINII LENTILELOR

Odată ce aveți lentila pe deget, există modalități prin care să vă dați seama dacă este întoarsă pe dos. Dacă forma sa este ca a unui bol cu marginile drepte, atunci este gata de utilizare. Dacă marginile se curbează spre exterior aceasta este întoarsă pe dos.